Peticija za

Poboljšanje prometne signalizacije ispred OŠ “Velešički heroji” na ulici Velešići

Admir Hodžić Admir Hodžić · Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Poboljšanje prometne signalizacije ispred OŠ “Velešički heroji” na ulici Velešići
Infrastruktura u Kanton Sarajevo, Federacija Bosne i Hercegovine, BA

Obraćamo vam se kao zabrinuti stanovnici općine Novo Sarajevo s peticijom za poboljšanje prometne signalizacije ispred Osnovne škole "Velešički heroji" na ulici Velešići. Sigurnost naše djece je najviši prioritet, te vas pozivamo na poduzimanje hitnih mjera kako bismo osigurali sigurnu okolinu za učenike, roditelje i sve prolaznike.

Naša peticija zahtijeva sljedeće:

Postavljanje vidljive prometne signalizacije: Trenutna signalizacija ispred OŠ "Velešički heroji" nije dovoljno vidljiva vozačima. Tražimo postavljanje jasnih prometnih znakova upozorenja za područje škole kako bi se smanjila brzina prometa i povećala svijest vozača o blizini škole.

Označavanje pješačkih prijelaza: Pješački prijelazi ispred škole trebaju biti jasno označeni. Tražimo ponovno označavanje prijelaza svježom bojom i uvođenje dodatne rasvjete, ako je potrebno, kako bi se povećala sigurnost pješaka.

Uvođenje ležećih policajaca: Predlažemo postavljanje ležećih policajaca u blizini škole kako bi se vozila dodatno usporila i povećala sigurnost učenika i ostalih pješaka.Redovna kontrola i održavanje: Nakon postavljanja nove signalizacije, potrebno je uvesti redovnu kontrolu i održavanje kako bi se osiguralo da prometni znakovi, pješački prijelazi i ležeći policajci ostanu u optimalnom stanju.

Vaša podrška ovoj peticiji značajno će povećati sigurnost djece koja pohađaju OŠ "Velešički heroji" i drugih članova zajednice koji svakodnevno prolaze ulicom Velešići. Pozivamo vas da podržite ovu peticiju i poduzmete hitne mjere za poboljšanje prometne signalizacije ispred škole.

48 Potpisa

Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader

Vijesti

Više ažuriranja...
Admir Hodžić
Admir Hodžić
Pokrenuo ovu peticiju prije 10 mjeseci
48 Potpisnika
452 potrebno do 500
Potpisivanjem prihvatate Pravila privatnosti, te pristajete na primanje povremene obavijesti o peticijama. Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku.