Peticija za

Rješavanje problema parkiranja i pristupa stambenoj zgradi u Ulici Ložionička na brojevima 5, 7 i 9

Damir Opalka Damir Opalka · Kanton Sarajevo, Federacija Bosne i Hercegovine, BA
Rješavanje problema parkiranja i pristupa stambenoj zgradi u Ulici Ložionička na brojevima 5, 7 i 9
Infrastruktura u Kanton Sarajevo, Federacija Bosne i Hercegovine, BA

Peticija se odnosi na rješavanje problema parking prostora s kojim se godinama suočavaju stanari zgrade "Šibica", a koji je namjenski urađen izgradnjom ove zgrade. Pored toga što parking koriste i druga lica koja rade u poslovnim prostorima koji su u neposrednoj blizini zgrade, problem je eskalirao nakon što je stanarima oduzeto sedam parking mjesta - pet u korist Ureda za reviziju institucija FBiH i dva u korist Finansijsko-informatičke agencije, što je odobrilo Ministarstvo saobraćaja KS.

Iako postoji očit problem nedostatka parking mjesta za stanare, mi se ujedno suočavamo i sa svakodnevnim prekršajnim kaznama za nepropisno parkiranje ispred zgrade budući da su stanari primorani ostavljati vozila na kolovozu uz trotoar.

Mi tražimo da se dodatni prostor na kojem se trenutno parkiraju vozila označi kao parking te da na taj način povećamo broj parking mjesta kojih nedostaje i da se broj parking mjesta koja je moguće rezervisati ograniči na nivou parkinga, a ne zone, jer u protivnom firme i državne institucije po postojećem pravilniku mogu rezervisati kompletan parking i na taj način efektivno ostaviti kompletnu stambenu zgradu s 186 stanova bez parkinga.

78 Potpisa

Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader Wireframe avatar loader

Vijesti

Više ažuriranja...
Damir Opalka
Damir Opalka
Pokrenuo ovu peticiju prije 2 sedmice
78 Potpisnika
422 potrebno do 500
Potpisivanjem prihvatate Pravila privatnosti, te pristajete na primanje povremene obavijesti o peticijama. Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku.